Informatie avonden met sprekers van ISM-Palestine: 18 – 22 juli 2015

Woordvoerders van ISM Palestine zijn op Europa-tour, en zullen van 18 tot 22 juli in Nederland zijn. Er zijn bijeenkomsten georganiseerd, waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met de doelstellingen, het werk, de geschiedenis, de toekomst en de mogelijkheden om deel te nemen aan het vrijwilligerswerk van de International Solidarity Movement in Palestina (Nablus, Hebron, Ramallah, Gaza)

(NB: de bijeenkomst in de Verrekijker, dinsdag 21 juli is afgelast)

Spreken zullen o.a.:

  • Mariam Barghouti, Journalist/student aan de Universiteit van Bir Zeit en bekend van de actie Free.mariam.barghouti (2014) en haar artikelen in de internationale pers.
  • Karam, longterm vrijwilliger van ISM-Palestine
  • Een woordvoerder van de ISM-NL supportgroep.

In de ADM-bar (dinsdag avond) zal de presentatie uitgebreider zijn, met meer tijd ook vragen.  Ook videobeelden van het werk van ISM in Palestina zullen er getoond worden.
Na de plenaire  Q&A zal er gelegenheid zijn om te spreken met de aanwezige vrijwilligers van ISM-palestine en ISM-nederland.

Israel Occupation ForcesDe oorspronkelijke bevolking van Palestina is in 1948 van hun land verdreven en van hun vrijheid berooft. Ruim 6 miljoen Palestijnen leven nog in vluchtelingen kampen in Gaza, de Westelijke Jordaan oever, Libanon, Jordanië, Syrië en Egypte, wachtend op de dag dat ze terug kunnen. Dagelijks zijn er gewelddadige acties van het Israëlische leger en de illegale kolonisten met als doel, de totale verdrijving van de overgebleven Palestijnse bevolking van hun land in Gaza en de Westelijke Jordaan oever.

Het Palestijnse verzet tegen de bezetting en belegering is sinds de 2e Intefada van 2000-2005 geweldloos en gedragen door de gehele bevolking. Door kinderen die naar school gaan, boeren die hun land bewerken, vissers die de zee op gaan. Het doorgaan met het normale leven, terwijl Israel de verdrijving van de autochtone bevolking van Palestina nastreeft, is op zich geweldloos verzet. Maar ook demonstraties tegen het geweld van het Israelische leger, de arrestaties, de landroof, de sloop van palestijnse woningen, de uitbreiding van Illegale Israelische steden en de apartheid-muur, zijn vormen van geweldloos verzet.

Dit verzet is een onvervreembaar recht van het Palestijnse volk, vastgelegd in de internationale verdragen van Geneve (1949 e.v).

Israel houdt zich niet aan deze internationale verdragen, en er is geen wet of rechtspraak die de Palestijnen  beschermt, maar Israël is afhankelijk van de steun van westerse mogendheden als de VS, Engeland en Nederland, waar de officiële media eenzijdig berichten over wat zij voorspiegelen als een ‘complex conflict’. Daarom willen Internationale en Israëlische groeperingen door hun aanwezigheid het geweld tegen de Palestijnen internationale bekendheid geven, en tegelijkertijd de Palestijnen tegen dit geweld beschermen.

Wat doet ISM-nederland:

ISM-Nederland wil activisten motiveren om naar Palestina te gaan, en als ISM-vrijwilliger verslag te doen van dagelijkse misdaden van Israëlische overheden, het leger, en terroristische kolonisten, en deel te nemen aan het geweldloze verzet van de Palestijnen tegen de bezetting, belegering, vrijheidsberoving, institutioneel racisme en kolonisatie.

Van vrijwilligers van de ISM wordt een minimum van een twee weken inzet gevraagd. Lange termijn vrijwilligers zijn altijd nodig.

Wij zijn ervarings deskundigen, die meegemaakt hebben hoe Palestijnen, Israëli’s en internationals  samen kunnen werken ter bestrijding van het racistische en onderdrukkende systeem van de militaire bezetting, de belegering, de gestage verdrijving van de autochtone Palestijnse bevolking en de kolonisatie van Palestina door de Zionistische Regering van Israël en haar van vele oorlogmisdaden veroordeelde bezettingsleger.

We willen benadrukken dat het geen conflict betreft tussen Palestijnen en Israëliërs.

In Nederland bieden we een pre-cursus aan geinteresseerden, die een bijdrage willen leveren aan het vrijwilligerswerk van ISM-Palestine,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: