De inwoners van Susiya hebben onze steun nodig!

De Autochtoon Palestijnse inwoners van Susiya, gelegen in de westelijke Jordaan oever, ten zuiden van Hebron, worden voor de zoveelste keer verdreven, sinds het Israëlische bezettingsleger en illegale Israëlische kolonisten het historische stadje in 1986 hebben ingenomen en tot verboden militair gebied hebben verklaard.

Het is een van de vele duidelijke bewijzen, dat de Israëlische staat geen oplossing wil voor de schrijnende oorlogssituatie waarin ze het Palestijnse volk (alsook de volkeren van de omringende landen) hebben gedreven.

Ondanks de meer dan 70 VN resoluties, en de veroordeling van het ICC in 2004, het Russel Tribunal on Palestine in 2013, het Kuala Lumpur Criminal Court in 2013, Amnesty International in o.a. 2015, Human right watch in o.a. 2015, and vele andere internationale organisaties, kan de Israëlische bezettingsmacht doorgaan met de kolonisatie van Palestijns grondgebied en bijbehorende oorlogsmisdaden, zonder hun steun van westerse regeringen en elite te verliezen.

Schrijf een brief naar de Nederlandse overheid en de Israëlische ambassadeur, dat vernietiging van de laatste leefruimte van de autochtone inwoners van Susiya niet door mag gaan, en/of geef gehoor aan de vele actie-oproepen

This 6 minute video made by journalist Jen Marlowe tells the story of Susiya
a heart-breaking reality of the the occupation.

Nasser took his six-year old son Laith back to his native village of Susiya, in the South Hebron Hills.  What he found there will make you cry.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: