Getuigenis van het bloedbad in Khuzaa (Gaza)

Internationale solidariteitsbeweging, Gaza Team – Khuzaa, Gazastrook, bezet Palestina
8 September 2015

Één jaar na de aanvallen van Israël in de Gazastrook, heeft een van haar bewoners nog levendige herinnereingen aan het bloedbad in Khuzaa.

Featured image
Dr. Mohammad in his office. Photo by ISM

Dr Mohammed Qudaih woonde met zijn gezin in Khuzaa, in de zuidelijke Gazastrook, minder dan een kilometer afstand van het Israëlische hek, van de militaire torentjes, en van het Palestijnse land dat Israel in in 1948 bezette.

Mohammed, van beroep chirurg, werkte in zijn kleine kliniek, toen de Israëlische agressie in juli 2015 begon . Hij en zijn familie besloten in Khuzaa te blijven, ondanks dat de bombardementen heviger waren. “Ze bombardeerden voornamelijk huizen, scholen, ziekenhuizen, ambulances… Israel’s favoriete doelen”.

Plotseling was zijn kleine kliniek vol met gewonden en buurtgenoten, die geloofden dat een centrum voor gezondheidszorg een veilig toevluchtsoord zou zijn tegen de één-tons bommen uit de F16s. Helaas, zij hadden het verkeerd. Veel van de gewonden families werden opnieuw aangevallen toen de bezettingsmacht met hun krachtige oorlogsmachine, gefinancierd door de zogenaamde “Westelijke democratieën”, een grond invasie lanceerde.

Featured image
Dr. Mohammed’s father holding the picture of his 22 year old martyred son, Ahmed and pointing to the exact place where he was murdered while trying to help a woman. Photo ISM

Veel dorpelingen van Khuzaa, overlevenden van de gruwel van de eerste aanval, gewond maar levend, werden gedood toen ze medische behandeling kregen van Dr Mohammed. Zowel het kantoor, als Dr Mohammeds huis waren vol met honderden vluchtelingen en gewonden. De hijabs van de vrouwen werden onder het vuur van sluipschutters omgevormd tot verbanden om het het bloeden van kinderen, vrouwen en gewonde mannen te stoppen. De keukentafel werd snel omgevormd tot een operatie tafel, en de vensterloze badkamers in nutteloze schuilplaatsen tegen de bommenregen en geweerschoten.

Featured image
Dr. Mohammed’s home. Photo ISM

Ahmed, de jongere broer van Mohammed,slechts 22 jaar oud, bloedde dood van een mortier, terwijl hij een vrouw hielp in de binnenplaats van de kliniek. 130 personen werden laf vermoord door de bezettingstroepen alleen al in dat gebied van Khuzaa. 520 anderen raakten gewond, vooral kinderen en vrouwen, allen ernstig, ten gevolge van de meedogenloze oorlog wapens die Israël gebruikte tegen een ongewapende en weerloze burgerbevolking.
Meer dan 500 woningen werden volledig verwoest in Khuzaa tijdens de 51 dagen durende slachtpartij. Maar één jaar later, verduidelijkt Dr Mohammed, gaat het moorden nog steeds door. Gaza is nog steeds geblokkeerd via land, zee en lucht. Potdicht.
Waar zijn de Verenigde Naties en de andere agentschappen die zogenaamd verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de rechten van de mens? Waar zijn de internationale gemeenschap en de Media? Waar is de wederopbouw? Waar is onze vrijheid? Wij zullen niet stoppen ons te verzetten, zolang ze ons blijven onderdrukken. Wij hopen allen dat deze offers ons onze vrijheid zullen brengen “.
Dr. Mohammed de vader toont de foto van zijn 22-jarige vermoorde zoon, Ahmed , en benadrukt dat het de exacte plaats is waar hij werd vermoord terwijl hij probeerde een vrouw te helpen.

Bron: ISM Palestine – Gaza-team

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: