Vijf tieners beschoten op de noordelijke toegangsweg naar hun huis in Tel Rumeida

De etnische zuivering van Tel Rumeida gaat gestaag verder:  De Shuhada Street is afgesloten, het checkpoint daar wordt uitgebreid met een 20 meter lange corridor,  de zuidelijke toegang tot Tel Rumeida is gevaarlijk en bijna onmogelijk sinds de twee executies op het Gilbert Checkpoint, 27 en 28 oktober. En elk mogelijk pad naar de wijk vanuit het zuiden en westen is door het leger vernield en afgesloten met scheermes-draad

Daar blijft het blijkbaar niet bij: Gisteren werden vijf jonge inwoners van Tel Rumeida door scherpschutters van het Israëlische leger vanuit het donker beschoten en ernstig verwond, toen ze via de noordelijke weg in Hebron-H1 terug naar huis liepen. 

“We waren op weg naar huis toen ze op ons schoten” 

Vertaling uit het Engels van “We were walking home and they shot at us” , Palsolidatity.org, Hebron, 2 December 2015

Op de avond van 1 december 2015, werden vijf Palestijnse jongens op weg naar huis in Tel Rumeida beschoten door het Israëlische leger met scherp.
De vijf jongens tussen de leeftijd van zestien en zeventien jaar, waren op weg naar huis langs de Jabal Al-Rahma buurt rond 8 uur ‘s avonds. toen drie soldaten hen zonder enige reden beschoten met scherpe munitie. Een van de jongens kon weg rennen, terwijl de andere vier gewond raakten.

Telrumeida_JabAlRahma

De Jabal Al-Rahma Wijk grenst aan de Tel Rumeida wijk en markeert daarmee de grens tussen de H1 en H2 gebied in Al-Khalil (Hebron). Zowel de Jabal Al-Rahma wijk en de wijk Tel Rumeida zijn onderworpen geweest aan huis razzia’s, toenemend geweld, pesterijen en sluitingen sinds het begin van oktober. De Tel Rumeida wijk is verworden tot wetteloze zone per 1 november 2015 tot “gesloten militaire zone” verklaard, met dagelijks intimidatie, geweld en vernedering . Op de avond van de 1e van december “liepen we naar huis en schoten ze op ons”, vertelt een van de jongens. Dit gebeurde in de Jabal al-Rahme wijk, in het H1-gebied aan de zuidelijke rand van Tel Rumeida – zogenaamd onder volledige Palestijnse controle.

Toen de soldaten begonnen te schieten, reageerden de bewoners van Jabal Al-Rahma snel en probeerden de gewonde jongens te helpen. Twee van de jongens moesten onmiddellijk overgebracht worden naar het Alia Ziekenhuis in Al-Khalil (Hebron) waar ze de nacht doorbrachten. Beiden waren beschoten met scherpe munitie in de benen en voeten. Een jongen moest onmiddellijk naar het Al-Ahli ziekenhuis met ernstige verwondingen aan zijn buik en benen. Hij moest twee operaties ondergaan, voor het verwijderen van vier kogels en is nog steeds in kritieke toestand. Het vierde jongen werd in de borst geschoten en vervolgens door de soldaten gekidnapt, voordat iemand hem EHBO kon geven en naar een veilige plek kon brengen. Tot op heden is het onduidelijk hoe ernstig zijn verwondingen zijn en waar de soldaten hem hebben gebracht.

De soldaten maakten gebruik van hun vuurwapens zonder dat er voor hen of iemand anders enige bedreiging was, verwonden vier minderjarigen en ontvoerde één van hen. Ondanks deze illegale en uiterst immorele acties, zijn er geen consequenties van hun daden. De families van de jongens leiden onder de harde werkelijkheid van deze straffeloosheid van de Israëlische strijdkrachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s