Twee tieners van Tel Rumeida geexecuteerd op het Gilbert Checkpoint

Vannacht zijn twee tieners van Tel Rumeida gedood door soldaten van het Israëlische leger op het Gilbert Checkpoint . Het checkpoint dat de zuidelijke toegangsweg tot de buurt afsluit. Hetzelfde checkpoint waar we vorige maand getuigen zijn geweest van twee geplande en willekeurige executies van 23 jarige mannen van Tel Rumeida.

De officiële versie van het incident is weer een ongeloofwaardig verhaal: De jongens, resp 15 en 17 jaar, zouden een soldaat met een mes hebben aangevallen nadat ze door diezelfde soldaat gecheckt  en waren, en werden vervolgens door de andere soldaten dood geschoten.

taherHet ISM-team is van deze executie geen getuige geweest, omdat we sinds begin november verbannen zijn uit ons appartement en de Tel Rumeida buurt. Maar uiteraard hebben we enorme twijfels bij deze officiële verklaring. Het lijkt al te zeer op de executies waarvan we wel getuigen zijn geweest. Met name op de eerste,  27 oktober 22 uur: In de rug geschoten nadat ze gecheckt waren.

Rondom het Gilbert checkpoint staan meerdere Israëlische beveiligings-camera’s. Indien de opnames van deze camera’s niet vrijgegeven worden, zal er wel niets van de officiële verklaring kloppen.mustafa

Ook het feit dat de twee jongens buitenrechtelijk geëxecuteerd zijn, laat weinig over van de geloofwaardigheid van deze officiële berichtgeving.

Op de noordelijke toegangsweg van Tel Rumeida zijn eergisteren rond 20 uur vijf Palestijnse jongens door drie scherpschutters van het Israelische leger beschoten. Ze hebben geluk dat ze nog leven.

Israël vermoord dagelijks een aantal Palestijnse burgers. De bewering dat het daarmee aanslagen verijdelt is een grote leugen. Op de website van het Israelische ministerie van buitenlandse zaken, pagina: “Wave-of-terror-October-2015”  staat een overzicht van al deze leugens. De geëxecuteerde Palestijnen worden in alle gevallen aangeduid als terroristen. De twee zgn ‘stabbing attacks’ in Tel Rumeida, 27 en 28 oktober,  waarvan we getuige zijn geweest, ontbreken in dit overzicht. De man die op de trap van de Palestijnse meisjesschool is neergeschoten, heeft volgens dit overzicht een aanval gepleegd in de Beit Hadassah settlement, aan de overzijde van de Shuhadastreet.

Over de moord op Hadil Salah Hashlamoun, in het shuhadastreet checkpoint 56, Hebron, de eerste van de reeks executies door soldaten van het Israëlische leger in deze periode, staat helemaal onderaan de pagina geschreven: “September 22 , Hebron: Attempted stabbing attack of IDF soldier in Hebron. Assailant apprehended on site.”

Een staat die internationale waarnemers aanvalt, arresteert, uit huis zet, uit de wijk verbant en vervolgens in die wijk willekeurig burgers neerschiet, is een criminele organisatie. Het vermoorden van willekeurige burgers zijn terroristische praktijken.

Hoe kan zo’n criminele terreurstaat de onvoorwaardelijke steun krijgen van onze regering en regeringen van veel andere landen. Dat is een enorme schande.

Waarom zwijgt de wereldpers over de etnische zuivering van Palestina en de langzame genocide op de oorspronkelijke bevolking, door de ultrarechtse zionistische staat Israël.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s