Extremistische kolonisten verhinderen kinderen de weg naar hun school

Donderdag 10 December 2015 (bron: IMEMC )

Een groep Israëlische extremisten verhinderden vandaag Palestijnse kinderen hun weg naar school in het oude centrum van Hebron.

Anat Cohen, een welbekende extremistische Israëlische kolonist die vaak Palestijnse bewoners en internationale waarnemers aanvalt, heeft vandaag de kinderen van de Qortuba school aangevallen en hen verhinderd de school bereiken, nadat de Israëlische soldaten van het nabij liggende checkpoint een jonge Palestijnse man hadden geëxecuteerd.

In aansluiting op Cohen’s eerste aanval, sloten andere extremisten zich erbij aan en begonnen de kinderen uit te schelden en te bedreigen.  De kinderen besloten terug te keren naar huis, en niet naar de school te gaan.

school3-300x160
Het pad naar de Corduba school

Kinderen van de  Qurtuba school, in de leeftijd van 7 tot 16 jaar, worden vaak lastiggevallen door kolonisten in het gebied, omdat de school grenst aan de onwettige Israëlische nederzetting Beit Hadassah in het centrum van Hebron stad.

 

Israëlische kolonisten in het gebied hebben voortdurend geprobeerd om de school gesloten te krijgen. Anat Cohen, die deze aanval begon is hoofd van de Educatieve raad van Beit Hadassah.

Op 29 oktober hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man geëxecuteerd op de trap van de Qorduba school, en trokken het lichaam daarna de trap af richting de ingang van de Illegale Israëlische nederzetting Beit Hadassah, aan de overkant van de weg.

In de officiële berichtgeving van Israël, voerde de man een aanval uit in de joodse nederzetting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s