Oproep aan internationale vrijwilligers.

Begeleiding geven aan kinderen in Khalil (Hebron) op weg naar hun school is dankbaar werk. Meegaan met de schaapherders in de Zuidelijke heuvels is een ervaring om niet te vergeten.

montunabeschool-checkpoint-800px
Kinderen op weg naar hun school worden in bezet Khalil dagelijks bedreigd en vernederd door soldaten van het Israëlische leger.

De kinderen in Khalil lopen gevaar om op weg naar hun school gearresteerd te worden en te verdwijnen in een Israëlische gevangenis op een onbekende locatie. Of de pech hebben dat er traangas granaten op hun ommuurde schoolplein worden geschoten, waardoor onderwijs volgen niet mogelijk is.

Een groot deel van het historische centrum van Khalil (Hebron) is door het Israëlische leger tot ‘closed military zone’ verklaard. Daar, en in andere delen van H2, worden Palestijnse inwoners vernederd, bedreigd en lopen gevaar om gearresteerd of beschoten te worden.

In bezet Jeruzalem is veel geweld van illegale kolonisten, het bezettingsleger en de politie tegen de Palestijnen. De al-Aqsa moskee wordt regelmatig door het bezettingsleger bestormd en dagelijks worden er  Palestijnse kinderen gearresteerd.

Het graasgebied van de schapen in de zuidelijke heuvels wordt niet voor niets de firing zone genoemd. De herders lopen er gevaar beschoten te worden. Zoals ook de boeren en vissers van Gaza.

De aanwezigheid van internationale vrijwilligers kan veel betekenen voor de bedreigde bevolking van bezet Palestina

ISM-NL, roept internationale vrijwilligers op om het ISM Team in Palestina te komen versterken. Het is noodzakelijk voor de begeleiding van de Palestijnse kinderen van  Khalil (Hebron) naar hun school, en ‘beschermende aanwezigheid’ voor de inwoners van Hebron-H2, de schaapherders in de zuidelijke heuvels, en de boeren en vissers van Gaza.

Uiteraard zijn er veel meer plaatsen waar begeleiding zeer gewenst is. Op dit moment wordt er gewerkt aan een team in bezet Jeruzalem. Bij genoeg vrijwilligers kan ook daar een grotere kans gegeven worden op een ongestoord dagelijks leven voor de Palestijnse bevolking.

Je vind op deze website veel antwoorden op (algemene) vragen. Indien je geïnteresseerd bent om als internationale vrijwilliger de Palestijnen bij te staan, stuur dan  een email voor specifieke informatie en om je desgewenst op te geven voor een pre-training in Nederland.   [contact-pagina]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s