Niet de lange arm maar het lange lichaam van Israel.

Weblog van Jole, Nederlandse vrijwilligster in Palestina

Jole was getuige van een bezoek van een aantal Nederlandse Parlementariers aan een conferentie in Hebron, waar hen gedoceerd werd hoe ze in het Nederlandse Parlement de Staat Israel moeten verdedigen.

Hebron heeft bezoek gehad van heel veel kolonisten en met name ook van parlementariërs uit de hele wereld.  Kees van der Staaij en SGP-Europarlementariër Belder waren ook aanwezig. Aanwezig bij de  Israel Allies Foundation Jerusalem Chairman’s Conference.

Voor alle overige journals in Jole’s Weblog:    solidariteit.reismee.nl

Dat is een conferentie met parlementariërs uit de hele wereld die in het land waarin ze wonen een voortrekkersrol hebben ten aanzien van Israël. Op deze conferentie krijgen ze instructies hoe zij  in eigen land moeten reageren/stemmen/vragen stellen/moties indienenten, ten aanzien van de BDS (Boycot, Des-investering en Sancties) subsidies aan de Palestijnse autoriteiten en NGO’s, grensbewaking en de status van Jeruzalem.  Subsidies aan de Palestijnse autoriteit zou volgens deze Israel Allies Foundation naar terroristen gaan, naar Hamas en Hezbollah.

Meerdere malen hebben van der Staaij en Joel Voordewind in de commisie buitenlandse zaken vragen gesteld over het subsidieren van ‘terroristen’ en anti-semitische organisaties. Op de site van Israel Allies Foundation staat ook dat de Nederlandse regering de subsidie aan vijandige NGO’s gaat herzien. Subsidie aan NGO’s die mensenrechtenschendingen vastleggen en monitoren, joods of niet, moeten gemuilkorft worden.
Met name al-Haq en Badil, die onderzoek gedaan hebben naar mensenrechtenschendingen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever, en een uitgebreide rapportage daarvan  indienden bij het Internationale Gerechtshof in den Haag.

Kees ging samen met de andere deelnemers naar een van de grote nederzettingen, een nederzetting vlakbij Betlehem waar het aanschouwen van de enorme muur, velen doet huilen van schaamte.

De begrippen ‘West Ban’ of ‘Bezetting’ worden niet genoemd. Zij spreken over het bijbelse Judea en Samaria, het land dat God volgens hun geschiedschrijving duizenden jaren geleden aan de joden gegeven heeft. Over het koninkrijk van David en Solomon. Je moet het maar bedenken, dit goedpraten van een onderdrukking, van racisme, van Apartheid en diefstal van land en leven van anderen

Dus Kees en Co liepen daar rond in Hebron-H1, in het Palestijnse centrum, dat voor Palestijnen afgesloten was en waar sluipschutters op de daken lagen. Daken van Palestijnse familiehuizen die in de week ervoor door Israelische militairen bezet waren, om vandaar uit de situatie te kunnen controleren.

Alle schendingen van internationaal recht die ik in voorgaande raportages beschreef, worden goedgekeurd door deze christelijke partijen die uit gaan van het oude testament.
Door Joel Voordewind en Kees van der Staaij, die een kolonist uit bezet Palestijns gebied uitnodigden, om te spreken voor kamerleden in het Nederlands parlement…. Zou een kraker uit Berlijn ook met een rode loper worden binnengehaald?

Het SGP dat een symposium A Critical Look at the Israeli Global Security Industry aan de UVA wilde verbieden. Staat deze SGP wel voor internationaal recht en vrijheid van meningsuiting?

Gisteren en vandaag zijn er weer twee jongeren dood geschoten. De een zou een aanval met een mes hebben willen plegen (op video kun je zien dat militairen in haar tas zoeken, geen mes  vinden) en een jongen die met een steen zou hebben gegooid. Beiden dood geschoten, meisje had misschien gered kunnen worden maar men liet geen ambulance door. .

Jongeren overzien vaak de gevolgen van hun daden niet, verveling, verzet, groepsgevoel, woede en frustratie brengt hen tot het gooien van stenen naar hun onderdrukker en bezetter. In Gaza is een jongen geraakt in zijn gezicht, zijn gezicht vatte vlam en hij stierf, na 15 jaar bezetting en onderdrukking

Een van mijn mede activisten is naar een demonstratie geweest in Kufr Qaddum’. Mensen demonstreren daar sinds het overleg tussen hen en Israel stuk liep. Men wilde dat de wegblokkade werd opgeheven zodat mensen gewoon naar hun werk konden gaan en niet 50 minuten moesten omrijden. De bereikbaarheid van een ziekenhuis of werk, werd een groot probleem. In 2011 heeft Israel na jarenlage trainage gezegd dat het blijft bij een blokkade .

Naast Kufr Qaddum liggen 2 nederzettingen die zich steeds verder uitbreiden. De bewoners hebben jaren lang heftige demonstraties achter de rug. Traangas, geluidsbommen, kogels met en zonder rubber laagje en stinkend water. Velen werden licht of zwaar gewond. Men telde in 6 maanden tijd 2177 gewonden.
Bij een jongen is de munitie in zijn been ontploft.

Nu heeft het dorp een andere tactiek , defensief demonstreren. Men gooit alleen stenen indien het leger het dorp binnenkomt. Het leger heeft daarop gereageerd met collectieve bestraffing voor het gehele dorp. In plaats van de gebruikelijke 45 daagse toestemming om olijven te plukken, krijgen ze nog maar 7 dagen . Op alle gebieden wordt het leven onmogelijk gemaakt.

Het leger is echter niet het dorp gekomen. Ook niet tijdens de vrijdag demonstraties in  andere dorpen. Zou er een verandering op tilt zijn wat betreft demonstraties?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: