Oproep voor vrijwilligers na TIPH & EAPPI uittocht uit Hebron

in Hebron, Journals 1 februari 2019

Bron: Internationale solidariteitsbeweging, 
Al-Khalil-team 1 februari 2019

Hebron, bezet Palestina

In de nasleep van het gedwongen vertrek van TIPH uit Al-Khalil (Hebron), is het van cruciaal belang voor ISM om een ​​internationale aanwezigheid te behouden om de Palestijnen te beschermen.

Nadat een Israëlische kolonist 29 Palestijnse Moslims had vermoord terwijl ze aan het bidden waren in de Ibrahimi-moskee in Hebron in 1994, publiceerde de VN-Veiligheidsraad resolutie 904 waarin werd opgeroepen tot een internationale aanwezigheid ‘om de veiligheid en bescherming van de Palestijnse burgers in het bezette gebied te garanderen ”.

Die internationale aanwezigheid werd TIPH, dat tot recent – 22 opeenvolgende jaren sinds het Hebron-protocol van 1997 –  actief was.

Maar vorige week tweette premier Benjamin Netanyahu dat hij TIPH niet langer zou toestaan – hetgeen Israëlische kolonisten heeft aangemoedigd en de veiligheid van Palestijnen verder in gevaar heeft gebracht.

Bovendien heeft, de dag nadat Israël besloot TIPH te verwijderen, een andere internationale waarnemersmacht  EAPPI (Oecumenisch Begeleidingsprogramma in Palestina en Israël) – de stad en regio Hebron verlaten, nadat hun personeel het doelwit was van een intimidatiecampagne van de rechtse fascisten groep Im Turtsu.

In de nasleep van deze uittocht van teams die van cruciaal belang zijn om gewelddadige aanvallen op Palestijnen door Israëlische kolonisten en soldaten te dwarsbomen, vragen we de internationale gemeenschap om ter plaatse de Palestijnse mensenrechten hier in Hebron te verdedigen. Als je geïnteresseerd bent om lid te worden van het ISM-team in Hebron, neem dan contact met ons op over een aanstaande ISM-trainingssessie in Palestina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: